Pàgines

dilluns, 12 de febrer del 2024

SESSIÓ TRIPLE DE CINEMA MUSICAT EN DIRECTE

🗓️ Divendres 16 de Febrer 
🕢 a les 20:00h
TARKAMPA ART BAND
[Maria Morera / Pablo Posa / Tarkampa] 


Musicant en directe:

A PROPOSE DE NICE
Jean Vigo - 1930
RITUAL IN TRANSFIGURED TIME
Maya Deren - 1946
AT LAND
Maya Deren - 1944

A PROPOSE DE NICE
 À propos de Nice és un curtmetratge documental francès, mut i en blanc i negre, dirigit per Jean Vigo i estrenat l'any 1930. À propos de Nice va ser la primera pel·lícula de Vigo, a la qual van seguir Taris, roi de l'eau (1931), Zéro de conduite (1933) i L'Atalante el 1934, any en què Vigo va morir a causa de la tuberculosi. La pel·lícula de Vigo representa la vida a Niça, França, documentant la gent de la ciutat, les seves rutines diàries, el carnaval i les desigualtats socials.

RITUAL IN TRANSFIGURED TIME
Ritual in Transfigured Time és un curtmetratge mut experimental nord-americà de 1946 dirigit per Maya Deren. Igual que el treball anterior de Deren, A Study in Choreography for Camera (1945), explora l'ús de la dansa al cinema a través de la lent del comentari, de les normes socials, la metamorfosi i l'antropomorfisme. La pel·lícula destaca per la seva narració desarticulada i l'ús de la càmera lenta, l'enquadrament congelat i la combinació única de dansa escènica i pel·lícula.

AT LAND
At Land és una pel·lícula experimental muda de 15 minuts escrita, dirigida i protagonitzada per Maya Deren. Té una narració onírica en la qual una dona, interpretada per Deren, és arrossegada a una platja i emprèn un viatge estrany trobant-se amb altres persones i altres versions d'ella mateixa. 
El compositor John Cage i el poeta i crític de cinema Parker Tyler van participar en la realització de la pel·lícula, i apareixen a la pel·lícula, que es va rodar a Amagansett, Long Island.


Entradas: 6€ 
Més info:  ecosbcn@gmail.com 


#anticfornv #Vallcarca #Barcelona #concerts #Tarkampa#SomCultura #MusicaEnViu #SomBarri #Cinema #MariaMorera #música #livemusic #Electroacústica #Percussio #Experimental #PabloPosa 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada