dilluns, 1 d’abril del 2013

BIODANSA


amb Natalia Tosco, Facilitadora del sistema de Biodansa Rolando Toro (International Biocentric Foundation)
Contacte: 616838606
info: nataliatosco@gmail.com

4t Mòdul: Creativitat i vida
Es poden integrar persones que no  hagin paticipat en mòduls anteriors
Dissabte 18 de Maig
de les 12.00 a les 14:30
Places limitades - Confirmar assistencia!
Donació minima: 20€
Cal fer-se soci/ sòcia


Info/descripció del 4t módul:

Les coses sorprenents estan esperant allà fora perquè les veiem tots els dies sense importar el que estiguem fent. El fet de que les veiem o no, depèn de la nostra perspectiva, del nostre punt de vista i de la nostra capacitat de ser creatius.

Quan canviem la perspectiva trobem l'essència, allò diferent, ordinari ò conegut es transforma en extraordinari.

Tots tenim aquesta capacitat, com la descubrim?, com la fem sorgir tots els dies en el que fem? 

La invitació és a iniciar un camí que condueix a si mateix, recórrer un trajecte on la direcció i la destinació es descobriran en el caminar, el que es reveli en la immediatesa de la trobada: ell mateix, amb l'altre, amb el context.

A la metodologia vivencial del Sistema de Biodansa, incorporem en aquest mòdul la possibilitat de Sentir, Explorar i Expressar a través d'altres llenguatges: plàstica, escriptura, integrant propostes que desperten intuïcions, amplien els sentits i organitzen gestos sorgits de l'essència de la nostra identitat.

 ***


TALLER DE BIODANSA I DESENVOLUPAMENT HUMÀ


SOM EL NOSTRE COS, una unitat on el psíquic, el mental i l'emocional funcionen relacionats entre si, en una sort de dansa de l'harmonia que hem de cuidar per poder desplegar els nostres recursos infinits.


L'ésser humà té la necessitat de triar constantment què fer amb la seva existència, en un context que no sempre possibilita el seu desenvolupament (desenvolvimiento) i el seu equilibri bio-psico-emocional. Les tensions quotidianes afavoreixen l'aparició de les anomenades ‘malalties de la civilització’ com l’estrès crònic, la depressió, l’ansietat, les fòbies, les addiccions (als estimulants, els psicofàrmacs, el joc, el treball, les relacions afectives disfuncionals, etc.), només per enumerar algunes formes de patiments individuals i socials.



Què és Biodansa?

BIODANSA, és un sistema que propicia la integració humana, la renovació orgànica, la reeducació afectiva i la rehabilitació existencial.

La proposta és iniciar un procés d'integració i evolució personal, una trobada amb sí mateix, amb la saviesa interior per descobrir nous i ‘resilients’* sentits a la vida. Obrir canals d'expressió a les nostres capacitats vivencials innates, als nostres potencials genètics (vitalitat, afectivitat, sexualitat, creativitat i transcendència) a través de vivències integradores promogudes per la música, el cant, el moviment i situacions de trobada en grup. En altres paraules, és donar-se la possibilitat de modificar les maneres d'afrontar el quotidià, i tot i l'adversitat, recuperar la capacitat de gaudir, l'alegria de viure i l'harmonia amb un mateix i el seu entorn.


* Resilient ve de resiliencia: Capacitat de l'individu per a afrontar amb èxit una situació desfavorable o de risc, i per a recuperar-se, adaptar-se i desenvolupar-se positivament davant les circumstàncies adverses.


Qui pot fer Biodansa?

Totes les persones, sense límits d'edat ni condició, que desitgin millorar la seva qualitat de vida reforçant les capacitats existents per:

- expandir la seva condició creativa,
- afavorir un procés de desenvolupament personal,

- abordar situacions problemàtiques per a la seva transformació,
- trobar un equilibri entre el pensament, l'acció i les emocions,
- complementar el tractament que realitzen, aquells/es que sofreixen un període de malaltia, i potenciar les seves capacitats de salut.


Quan fer Biodansa?

Quan s'ha decidit assumir la persona que un/a és, acceptant les seves llums i les seves ombres, amb la intenció de produir canvis.

Quan, durant o després d'un tractament terapèutic o psicoterapèutic, es requereixi dinamitzar processos estabilitzants.

Quan les pròpies experiències requereixin la seva posada en acció.

Quan es vulgui trencar amb estereotips, prejudicis, dissociacions, etc. que obstaculitzen el desenvolupament (desenvolvimiento) personal.


Com fer Biodansa?

Amb objectius clars d'evolució en una o diverses línies de vivència (vitalitat, afectivitat, creativitat, sexualitat, transcendència); amb la decisió sincera i el coratge d'enfrontar les dificultats personals, redescobrint les possibilitats i recursos que un/a posseeix per traslladar-les -amb honestedat i compromís- i involucrar-se en un procés afectiu, lúdic i plaent.


Perquè fer Biodansa?

Per crear un espai grupal nutricional, solidari, no competitiu, que ens aculli i contingui, en el qual -a través d'una tasca progressiva i acumulativa- produïm transformacions internes que es transfereixin a la vida quotidiana, a la família, on treballo, a la comunitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada