dilluns, 19 de maig del 2014

LEO CAYUELA + CESC FORNTUNY + MARIAN RAMÈNTOL




Divendres, 06-06-02014 L'Antic Forn de Vallcarca (Barcelona)
A les 19:00 hores
Sòcies/Socis: 3 Euros
No sòcies/socis: 4 Euros

LEO CAYUELA + CESC FORNTUNY + MARIAN RAMÈNTOL

******


Després d'explorar diferents gèneres de la música negra (funk, soul, rap, jazz), Leo Cayuela descobreix el blues primitiu dels anys 30.

Després d'escoltar a Skip James emprèn un camí que el porta a descobrir Howling Wolf, Robert Johson, Muddy Waters i altres grans bluesmen dels 30 com Blind Willie Mc Tell.

A la recerca del so anyenc que es pot escoltar en els enregistraments de l'època, Cayuela construeix un cigar box guitar, una guitarra feta a partir d'una caixa d'havans que va ser usada per molts blues men al llarg de tot el Mississipí per contribuir a donar forma al valuós gènere del blues del delta. Amb aquest instrument dóna inici a aquest espectacle de cigar box blues anomenat Blues In The Box.


*****


Cesc Fortuny després de gairebé vint anys al escenaris amb la mítica banda Entropia, presenta “Atenció Abelles Tour” avanç del seu nou àlbum “Atenció Abelles”.
Es tracta d’un espectacle eclèctic i sorprenent, en el qual Cesc explora les guitarres amb afinacions característiques del blues rural dels anys 30, noves vies d'expressió que el porten junt amb la seva particular manera de tocar l’harmònica a barrejar amb saviesa el blues rural i la cançó d’autor.
Les lletres, basades en poemes del propi Fortuny publicats per Alvaeno ediciones al 2014 amb el nom “El silenci plou sobre les pedres”, acompanyen aquesta melangia musical, que toquen també temes de caràcter polític i social.
L’àlbum “Atenció Abelles” estarà produït per Álex Aguera i compta amb la col•laboració de músics de la talla de Coli7 (P-Soneto, Pandemonium, Nostromo) al didgeridoo , i Patri Cortés (Marvellous) o La Chunga (P-Soneto, Marvellous) a les veus, a més de comptar amb la rapsódia de la premiada poeta Marian Raméntol .


******


L'espectacle "Avui fosquejo morta" està basat en el poemari de Marian Raméntol que rep el mateix títol. Ha estat concebut com una aposta més per la búsqueda del llenguatge únic mitjançant la fusió music-llingüistica, entenent la música no solsament com a "marc" per a la veu si no como a part intrínseca d'aquesta sense possibilitat de dissociació.

Les melodies han estat composades expresament per aquest treball per Coli 7 i La Chunga. La interpretació vocal uneix a dues veus femenines en un sola pulsió tonal on la paraula i la música formen un tot absolut.

Avui fosquejo morta
Textos i Rapsodia: Marian Raméntol
Vocalista: La Chunga
Melodies: La Chunga & Coli 7

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada