dimarts, 28 d’octubre del 2014

*********** XERRADA GRATUÏTA *********** ¿POR QUÉ EL FENG SHUI ES UNA HERRAMIENTA DE EQUILIBRIO PARA LA CIUDAD?

Impartit per Concha Benedicto - Consultora de l'Hàbitat


Dissabte, 29 de Novembre
De les 12:00 a les 13:00 hores

GRATUÏT (Per a sòcies/socis)
Cal fer-se sòcia/soci




Inscripcions i informació: ecosbcn@gmail.com
Inscripcions obertes!

********

Concha Benedicto es dedica a l'harmonització dels espais. Com a consultora de l'hàbitat s'ha format en Feng Shui de la Natura o Taoista (amb JM Chica al Taller del Hábitat) i en Medicina de l'Hàbitat (amb Marta Povo a l'Institut Geocrom), d'altra banda, la seva trajectòria creativa com a fotògrafa, l'ha portat a la utilització de la fotografia de natura com a element actiu per potenciar la renaturalització dels nostres hàbitats.
Des de la seva plataforma Armonizando.es, intervé amb una nova mirada a la Decoració d'Interiors, on natura, saviesa mil•lenària i nous paradigmes de coneixement, conflueixen com a font d'harmonia i salut en el que denomina: la dansa de HABITAR L'ESPAI.
La xerrada que ens presenta, gira al voltant de les tradicions antigues Taoista i Shambala, on s'ensenya l'home a mirar i observar la natura per integrar-se en ella. D'aquí prové el Feng Shui o, el que podríem anomenar l'art de l'harmonia.
Fa més de 2000 anys, els antics mestres Taoistas ja sabien que la relació amb el sòl en el qual habitem, amb el flux d'energia en els ambients, amb els cicles curts, llargs, amb els elements, amb un estar en el sentit de la natural ... influenciava la salut dels seus habitants.
D'aquestes antigues tradicions hem heretat eines valuosíssimes per utilitzar en els nostres espais urbans desnaturalitzats i, rescatar per a la salut i el benestar dels seus habitants.


"Finalment, hi ha el principi de l'home, que es relaciona amb la simplicitat, amb el fet de viure en harmonia amb el cel i la terra. Quan els éssers humans combinen la llibertat del cel amb l'esperit pràctic de la terra, poden viure junts en una bona societat humana. Tradicionalment, es diu que quan els éssers humans viuen en harmonia amb els principis del cel i la terra, llavors les quatre estacions i els elements del món operaran també en recíproca harmonia. Llavors no hi ha la por, i els éssers humans comencen a participar, com mereixen, a la vida en aquest món. "
Chogyam Trungpa - 'Shambhala, La senda sagrada del guerrer', Ed. Kairós

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada