dissabte, 17 de gener del 2015

NEBELMEER + PERSONA + TOURIAN


 Dissabte, 24-01-2015 L'Antic Forn de Vallcarca (Barcelona)
A les 19:00 hores
Sòcies/Socis: 3 Euros
No sòcies/socis: 4 Euros

NEBELMEER + PERSONA + TOURIAN

*******


NEBELMEER

Nebelmeer és un sistema autopoètic constituït per Marta Sainz i David Area. Si com apuntava Yves-Alain Bois hi ha dos usos de la boca, "un noble, parlar, que s'oposa a escopir, vomitar o cridar", Sainz opta pel residual per desfer-se dels lligams del llenguatge entre les esteles de feedback traçades per Àrea. El seu so és com aproximar-se a contemplar la caiguda de l'skyline de la teva ciutat i desaparèixer engolit per un núvol de pols i electricitat estàtica.


*******


PERSONA

Persona és una banda de Barcelona formada per Òscar i Desirée des de 2005, quan van incloure una cançó anomenada "Bellum Vitae Tenebris" al recopilatori tribut a Koji Tano de Steinklang Industries. El nom de la banda va ser inspirat per la pel•lícula del director suec Ingmar Bergman. La paraula ve de la tradició etrusca, grega i llatina del teatre i significa personatge (d'acord amb la tradició de les tragèdies clàssiques i el paper de màscares). El grup practica diversos estils que van del Dark Ambient i l'Industrial a sons més experimentals. El so de Persona inclou ambients atmosfèrics foscos, melodies líriques, percussions solemnes i bases sorolloses. Algunes de les lletres són poemes fets pels membres del grup i d'altres són fragments de textos o poemes d'escriptors com Rimbaud, Hölderlin, Nietzsche, Maragall, etc. Persona és un treball conceptual que combina les arts visuals i la música en la qual tracten temes com la mort, la solitud, problemes intemporals de la humanitat, natura, mitologia, alquímia i ocultisme, història, art. Les seves inspiracions són la cultura de la seva terra, l'art, la poesia, el cinema i la literatura. La banda ofereix gran rellevància a les sonoritats de diferents idiomes i per això tenen lletres en català, alemany, francès, occità i altres. Persona ha participat en molts recopilatoris i ha tocat en concert compartint escenari amb bandes com com Ataraxia, A Challenge of Honour, barditus, Death in June ... Els seus treballs de moment són Selbstmord, Llibertat, Temps de Mort, Ruïnes, Sota setge: memòria de Sant Ferran i Resistència.


******


TOURIAN

Punk absorbit per un forat negre. Sons rebolcats en fang galàctic. Una tempesta elèctrica en el teu camp magnètic. La dimensió paral•lela explotant en la teva oïda. Una cosa així. Potser una mica més que tot això junt. Això és Tourian, el nou projecte en solitari de Fabriccio De la Mora, conegut per formar part de Parell Ásito 5000, una altra deïtat de la música experimental tapatía amb cert camí recorregut.

Tourian, igual que tot el que fa De la Mora, és un projecte nascut a Guadalajara per escoltar fora d'aquest planeta. Allà on la música no té significat humà, tal com ell mateix afirma.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada