divendres, 29 de maig del 2015

HANS JOACHIM ROEDELIUS + GENE MARTYNEC + NUNO REBELO


Powered by Blogger


Divendres 27-05-2015 L'Antic Forn de Vallcarca (Barcelona)
A les 20:00 hores
Sòcies/Socis: 4 Euros
No sòcies/socis: 5 Euros

HANS JOACHIM ROEDELIUS + GENE MARTYNEC + NUNO REBELO

****

GENE MARTYNEC
 Eugene "Gene" Martynec (nascut el 28 de març 1947 a Alemanya) és un músic, compositor i productor canadenc.

Martynec es va donar a conèixer com a guitarrista en el grup de Toronto Bobby Kris & The Imperials a l'agost de 1965. El maig 1967 per formar Kensington Market amb el cantant / compositor Keith McKie, el baixista Alex Darou i el bateria Jimmy Watson. Ell va tocar la guitarra acústica, baix i sintetitzador a l’àlbum Berlín de Lou Reed el 1973, a més de proporcionar l'arranjament vocal a "The Bed".

Martynec ha realitzat, compost o gravat amb grups de pop, orquestres i ha creat música per a mitjans visuals i teatre en viu. Va estudiar música electrònica, composició i orquestració amb Samuel Dolin al Reial Conservatori Superior de Música, on va rebre dues beques per estudiar música electrònica i composició (1970-1975).

El seu interès actual està en l'improvisació, tocant i component música electroacústica interactiva en viu usant controladors alternatius i programari de música interactiva. Recentment s'ha afegit peces de vídeo a les seves actuacions d'improvisació.


*******


HANS JOACHIM ROEDELIUS
Habiéndose formado musicalmente de manera autodidácta, en 1968 Roedelius se involucró en la fundación del Zodiak Free Arts Lab junto al artista conceptual Conrad Schnitzler, Boris Schaak, Elke Lixfeld y otros, y en él formó parte de la comunidad musical llamada "Human Being". Subsecuentemente, el Zodiak Free Arts Lab se volvió el centro del underground cultural de Berlín. Ahí Roedelius conoció al suizo Dieter Moebius. En 1970 Roedelius, Schnitzler y Moebius formaron la banda Kluster.
Kluster lanzaría tres álbumes, Klopfzeichen, Zwei-Osterei y Eruption, tras lo cual Schnitzler deja la banda en 1971, iniciando una carrera como solista. Moebius y Roedelius cambiaron el nombre del grupo a Cluster y en los años siguientes grabaron los álbumes Cluster y Cluster II. Paralelamente, en 1973 formaron la banda Harmonia junto al guitarrista de NEU!, Michael Rother, quien se unió a la comunidad rural donde vivía el dúo, en Forst, Alemania. Junto a él lanzan el disco Musik von Harmonia en 1974.
De vuelta en su trabajo con Cluster, el dúo grabó su tercer álbum Zuckerzeit bajo la producción de Rother, dejando atrás el sonido avant-garde de su material previo hacia uno más melódico y rítmico.
Tras Zuckerzeit, Moebius y Roedelius volvieron a trabajar con Rother en un nuevo álbum de Harmonia, Deluxe, lanzado en 1975. Luego de esto, Harmonia se disuelve temporalmente, y en el transcurso del receso Cluster graba Sowiesoso en junio de 1976, mostrando un sonido aún más apacible que su álbum predecesor y una tendencia notoria hacia el ambient.
En septiembre del mismo año, Brian Eno visitó a Moebius, Roedelius y Rother en Forst, y durante su estancia graban juntos lo que sería el disco Tracks & Traces, que no vería la luz hasta 1997. Pero el retorno de Harmonia sería corto: tras la partida de Eno, la banda se disuelve.


*******

NUNO REBELO

Nuno Rebelo és un músic versàtil, inventiu i prolífic. La seva curiositat sobre les potencialitats sonores i musicals dels objectes el porten a inventar o modificar instruments, o utilitzar simplement materials existents, per a la seva producció musical.

Ha participat en la dinamització de la música de caràcter innovador a Portugal, no només per la pràctica de la mateixa, sinó també pels seus tallers, o mitjançant la seva activitat en la direcció de l'Associació Granular, entitat que promou el desenvolupament de les músiques experimentals a Portugal i l'encreuament amb altres formes d'expressió artística.

Centrant gran part de la seva atenció a la guitarra elèctrica, Rebelo ha desenvolupat un llenguatge personal mitjançant la contínua investigació i experimentació, confirmant entre els més innovadors guitarristes portuguesos. En aquest concert es presentarà com a guitarrista experimental de música improvisada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada