diumenge, 4 d’octubre del 2015

MUSICA NARANJA + MONOCROM

Primer tast experimental de la nova temporada al Forn


Dissabte, 10 d'Octubre del 2015
A les 19:00 hores
Sòcies/Socis: 4 Euros
No sòcies/socis: 5 Euros

MUSICA NARANJA + MONOCROM

******


MÚSICA NARANJA

El duo format per Martín Virgili (investigador, compositor i guitarrista) i Pamela Guruciaga (física teòrica) és un ensemble de poesia performàtica - experimental i teatre musical. El seu treball es focalitza en el repertori d'obres vocals (provinents del domini de la música, la poesia concreta i l'experimentació fònica) interessat a recrear noves estratègies per a producció sonora, sense perdre la perspectiva visual i la posada en escena.

Format en 2012, ha realitzat concerts en espacio @ptt, Geneva (Suiza); al Centro Cultural Victoria Ocampo i Club del Teatro, Mar del Plata (Argentina), en la sala Negra40 i 6 piso, a Buenos Aires. El 2012 ha rebut la comissió d'una peça vocal per part del Centre Cultural Victòria Ocampo.

Es pot accedir al seu material a:

Q (2014) Martín Virgili & Pamela Guruciaga // https://vimeo.com/120233554
Vocal - a (2013) Martín Virgili // https://vimeo.com/119626169
Rockaby (1980) Samuel Beckett // https://vimeo.com/119626165
Water music (1952) John Cage // https://vimeo.com/119626167

*******


MONOCROM

MONOCROM és el projecte del saxofonista Dani Molina i el músic i productor Kulyela (Ramir Martínez), un diàleg entre musica acústica i música electrónica, dos universos aparentment paral·lels, fet possible, gràcies a la tecnologia.

La interpretacio acústica i la producció electrònica poden fusionar-se de manera que la improvisació, la captura del so i la seva posterior manipulació es tornin elements d'una nova estètica musical. Al projecte MONOCROM es duen a terme peces on l’estructura està oberta a la recreació en viu, no es tracta de la repetició d’un arranjament composat de manera rígida. D’igual manera, les tècniques que són propies de la producció en l'estudi digital són recontextualitzades com a eina directa; la captura de "loops" al moment a partir d’interpretacions musicals en viu, la creació de textures sonores a partir del so directe, la manipulació de l’espai acústic tant des del punt de vista de músic, el sistema de sonorització…
A més a més una tercera dimensió complementa les altres dues, la imatge, la qual no es juxtaposa de forma aliena, sinó que novament forma part integral de les peces, afegint aleatorietat i sorpresa, condicionant la posada en escena.

+ info.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada