dissabte, 28 de maig del 2016

PABLO MALEK + DIEGO CAICEDO
Dissabte, 04 de Juny 2016
A les 19:30 hores
Sòcies/Socis: 4 Euros
No sòcies/socis: 5 Euros

PABLO MALEK  + DIEGO CAICEDO

*****


PABLO MALEK
Sóc Pablo Sebastián Malek, m'he esforçat per formar-me i capacitar-me en l'àmbit de la música, com luthier i defensor del medi ambient, he combinat les dues activitats i avui dia fomento el diàleg a través de la música, amb la cura dels recursos naturals i la interacció d'això amb els joves, adults, nens i tot aquell que vulgui involucrar-se en aquest món meravellós al qual els convido.

Quotidianament brindo classes i dirigeixo un centre d'estudis dedicat a la guitarra (preparat tant per a nens de 5 anys com a adults de 99), fer concerts i construir instruments musicals. Del que més orgull tinc en aquest últim punt, si es vol, és de la guitarra de 18 cordes en total que compleixen diferents funcions, les quals en conjunt amb altres qualitats generen el major registre sonor. 


*******


DIEGO CAICEDO
Vaig començar a interessar-me per la música des de molt petit. Als 12 anys teniem amb els meus germans, una discoteca important que anava des de Soda Stereo i Mano Negra, fins vinils de 12 "de punk i metall de Medellín. Als 13 anys vaig començar les meves primeres classes de guitarra amb un professor particular que em va mostrar, bàsicament, els acords. Als 14-15 anys, vaig trobar un professor que em va ensenyar tècniques més avançades i una mica de teoria. Vaig estar amb ell durant dos anys. Als 17 vaig ingressar a la Universitat Autònoma de Bucaramanga i vaig estar allà durant 6 anys, estudiant harmonia, solfeig, contrapunt, guitarra clàssica, piano clàssic, història, apreciació musical, i composició amb el mestre Blas Emilio Atehortúa. Seguidament vaig ingressar a la Universitat Industrial de Santander a Bucaramanga a fer un diplomat en composició amb el mestre Blas Emilio Atehortúa per un any. Aquest mateix any vaig estar a l'escola Cristancho a Bogotà, al taller que fan anualment alguns professors de l'aula del Liceu de Barcelona i l'any següent (2003) vaig viatjar a Barcelona a estudiar guitarra jazz, història, teoria i informàtica musical. En 2006-2007 em vaig cansar d'estar responent acadèmicament a algú i de no tenir una veu amb la guitarra, de no poder expressar el que escoltava al meu cap, i em vaig apartar de l'escola. Així vaig iniciar una investigació molt més personal del que significa la música i la guitarra per a mi. A l'escola sentia que em castraban les idees, i que intentaven fer de mi una còpia d'algun guitarrista de jazz, un guitarrista que pogués imitar a la perfecció els estils d'altres guitarristes. Amb aquesta llibertat he pogut trencar amb els valors tonals i els valors harmònics convencionals, i he pogut donar a cada nota el valor just per al desenvolupament del meu llenguatge.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada