diumenge, 7 de maig del 2017

DARIO FARIELLO + FERRAN BESALDUCH



Dissabte, 13 de Maig 2017
A les 19:30 hores
Sòcies/Socis: 4 Euros
No sòcies/socis: 5 Euros

DARIO FARIELLO + FERRAN BESALDUCH

********

Dos improvisadors que comparteixen una passió pel saxofon, centrant-se en diferents talls Instrument: saxo alt, saxo baix i duo de saxo sopranino. El duo Italo-català proposa una música de ritme ràpid, fragmentària i rítmica, harmònica bruta, meditació, mogut per la intenció per recombinar les peces de la música quotidiana i les expectatives del públic.

DARIO FARIELLO



Improvisador multi-instrumentista amb seu a Oslo.
Nascut a Nàpols el 1987, juga saxofons i viola. Va estudiar piano, la guitarra i el saxofon amb Annamaria Iorizzo, Giacinto Piracci, Guglielmo Pagnozzi, Edoardo Marraffa, Harri Sjöström. musicologia va estudiar a la Universitat de Bolonya, on co-fundar els improvisadors Bolonya orquestra i l'etiqueta eclèctic Polpo Records.
Es va passar la sèrie de ràdio Musica Imprevedibile, que es va convertir en una sèrie de concerts a Bolonya i un festival a Nàpols.
Després de traslladar-se a Berlín el 2011 per treballar amb Tristan Honsinger Eren Ileri, cofundar Multiversales, una sèrie Festival nòmada amb una àmplia xarxa internacional d'improvisació i soroll músics.
Ara amb seu a Oslo, que col·labora amb Harald Fetveit, Thiébault Imm, Antti Virtaranta, Ina Sagstuen, Øyvind Hellner, Espen Ursin, Håkon Lie, Alex Riva, Mikael Szafirowski, Stefan Voglsinger, Ferran Besalduch, Eren Ileri, Alexander Chernyshkov, Marina Poleukhina, Sergi Massó-Saldaña, Christian Blandhoel, Paolo Gaiba-Riva, Kenneth Langues, Walter Forestiere, Frank Szardenings, Miriam Siebenstädt, Lauren Rodz, Martí Guillem.
Amb Norbert Stammberger que organitza la reunió anual de la música improvisada "Super Session tubax", a Munic, dedicat al saxofon tubax i altres instruments especials.

http://soundcloud.com/dariofariello
http://ilerifariello.net
http://dariofariello.noblogs.org

********

FERRAN BESALDUCH



Després de realitzar una doble carrera entre el jazz i la música clàssica contemporània, en els últims anys aprofundeix en la recerca de noves sonoritats: la improvisació lliure, experimental i intuïtiva. És especialista en els saxos extrems: baix i sopranino. Actualment, focalitza el treball en el seu trio Freenetics juntament amb el violoncel·lista Joan Antoni Pich i el bateria Pep Mula, coordinant les sessions “freenetiques” que cada mes es fan al Studium de Badalona, també programa i coordina les “Barrilades” sessions d’improvisació lliure de Badalona. És membre del Malaclypse Sax Quartet juntament amb els saxofonistes El Pricto, Agustí Martínez i Liba Villavecchia. Realitza amb freqüència sessions amb músics nacionals i internacionals, compartint escenari amb artistes com ara Agustí Fernández, Nuno Rebelo, Mats Gustafsson, Pablo Ledesma, Joachim Badenhorst, Núria Andorrà, Jacob Wick, Marc Egea, Josep Lluís Galiana, Avelino Saavedra, Johannes Nästesjö, Laurent Paris, Heddy Boubaker i Discordian Community Ensemble, entre molts d’altres. Col·labora regularment amb artistes d’altres disciplines com ballarins, escultors, poetes, directors de cinema, a destacar les actuacions amb les ballarines Constanza Brncic i Sonia Sanchez, els poetes Marçal Font i Josep Pedrals, el dibuixant Joma, l’escultor i pintor Sebastià Miralles o el curs de dansa per a músics amb Cesc Gelabert. Ha realitzat diverses gravacions per al segell Discordian Records, a destacar el seu àlbum en solitari “Strange Case of Dr Jekyll & Mr.Hyde”, amb Malacypse Sax Quartet “Why Cabbage” i amb els Blow “Això és gravíssim”. Ha realitzat actuacions tant a nivell nacional com per a diferents països d’Europa, a destacar importants Festivals a França, Àustria, Alemanya i Noruega. Actualment, és professor de saxòfon i improvisació al Conservatori Josep M. Ruera de Granollers.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada