dijous, 6 de febrer del 2020

FEMINOISE I PERFORMANCE


ADIKIA
(Espacio Profundo + Tenebra + Amartis)
 Srta. Y + LLAPISPANC

Música electrònica / Manipulació Sonora / Performance




Dissabte, 22 de Febrer '20 

a les 19:30 hores



Sòcies/Socis: 4 Euros
No sòcies/socis: 5 Euros 
(carnet de sòcia, soci inclós)

******

ADIKIA



'ADIKIA' és la unió de la performance d'Elisenda Amartis (dansa-teatre escenificant la música en directe); del treball sonor de Espacio Profundo (bases electròniques i teclats espacials); i de la veu melancòlica en format 'loop' de Tenebra Wal.

Elisenda Amartis: Cia Amartis
Performer, ballarina, actriu, creadora, compositora i pianista.
M´inicio en l'acció escènica a mitjans de 1992. Creadora i performer de l´obra NO EXIT? (https://vimeo.com/67906071) en procés de canvi constant. He col·laborat com a performer en varies improvisacions de música experimental. He format part de diversos espectacles de dansa contemporània i teatre físic.El meu procés creatiu sorgeix bàsicament de la meva inquietud, curiositat i experimentació, cap a la recerca d'un llenguatge teatral propi i no convencional; visceral, directe i proper. Fusiono diverses disciplines artístiques, dansa, teatre físic, performance, projeccions audiovisuals, improvisació, poesia, escenografia reciclada i música en directe com a mitja de comunicació per poder expressar globalment els meus valors i principis: Commoure, emocionar, transgredir, remoure, explicar històries i situacions que puguin ser properes a l ́espectador; manifestant tot un ventall de pensaments, emocions i sentiments. L’art com a catarsis d´expressió, de transformació i comunicació, quan sobren les paraules, quan no hi han paraules, quan el que se sent puja des de les vísceres i no baixa des de la raó. En la recerca de no deixar mai indiferent.

Espacio Profundo és collage sonor, gravacions de camp, space music i noise. El 2016 va editar dos treballs en cinta, Antares (Nyapster, 2016) i Orion (auto-editada, 2016) i el 2017 van sortir al mercat Disnomia (Day of the Droids) i Laniakea (Zona Watusa) a més d’aparicions en diversos recopilatoris.
Ha col·laborat amb altres artistes aportant matisos que enriqueixen les composicions sonores de sons inesperats, creant un nou ambient ambigu i misteriós.

Tenebra és intuïció dissonant, veus melancòliques i fantasmagòriques en loop, teclats espacials que et transporten a una altra dimensió a les fosques. Experiment en constant variació, que de vegades substitueix el teclat per la guitarra elèctrica, és una atmosfera que busca el limit amb melodies rítmiques que t'atrapen per no escapar.



******

Srta Y + LLAPISPANC


SRTA. "Y"
La Srta. "Y" es mou pel món de les manipulacions sonores, audiovisuals i literàries. Buscadora, capturadora i creadora d'etnografies sonores extretes d'allò quotidià, se sol moure pel camp dels collages, aparells i instal·lacions sonores i audiovisuals integrant-hi l'acció performativa. Té un programa de ràdio a l'emissora Dublab anomenat 'PizZa MostasSa' on mostra els seus collages.
Les seves creacions ens endinsen en un cert irrealisme narratiu amb aires activistes i poètics.

https://srtay.bandcamp.com
https://www.youtube.com/user/SenyoretaY

LLAPISPANC
Provinent de les arts visuals i de l'art d'acció, ha anat intensificant la seva creació cap al so, la música i el soroll, d'una manera bàsica, intentant no esdevenir un intèrpret musical. De caire performatiu, multidisciplinari i creador d'allò que sorgeix al moment.
Com a resident a la fàbrica de creació de L’Escocesa organitza accions performatives i activacions sonores, on ha col·laborat estretament amb la Srta. “Y” i el segell de cassets 'edita la servidumbre'.

https://llapispanc.blogspot.com


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada