dilluns, 11 de març del 2024

Experimentació Poètica

🗓️ Divendres 15 de Març
🕢 a les 20:00h

Els experimentalistes argentins Javier Bustos i Martín Virgili comparteixen escenari al barri de Vallcarca de Barcelona.

MUSICA NARANJA
(Poesia Experimental)  JAVIER MARTIN PROJECT

El marc sonor del concert està dominat pel bandoneó i la guitarra, dos instruments fortament arrelats en la música rioplantese, però interceptats aquesta vegada per dues poètiques amb un horitzó comú: intervenir sense destruir.
PROGRAMA

BREATH (…) 
 Javier Bustos 
 Per Bandoneó elèctric intervingut 

 Duo (2024) 
 Martín Virgili 
 Per guitarra aparlantada 

 Improvisació 
 Javier Bustos, Martín Virgili


BREATH és una performance sonora que utilitza un Bandoneó electrònic experimental construït i dissenyat per Javier Bustos específicament per a aquesta obra. Breath recupera el gest performatiu del bandoneó original per desenvolupar un discurs sonor i musical completament diferent. La manxa del bandoneó transforma i manipula samplers i sintetitzadors especialment programats per a l'obra. D'aquesta manera, el flux d'aire modifica el so i la llum de l'escena a partir del moviment del cos i la respiració de l'instrument. El gest de la respiració constant de l'instrument introdueix un temps orgànic a l'experiència sonora. Alhora afecta el ritme de respiració del públic, proposant una resposta corporal a l'audiència. (…) 

Duo és una composició per a guitarra intervinguda amb un parlant -suport fix més guitarrista a l'escenari. Inspirada en la novel·la de Romina Paula Aquí encara (2016), l'obra de caràcter musical-escènica creua materials sonors, literaris i performàtics enfilats per una trama senzilla que vincula el guitarrista i la guitarra en un més enllà dels seus rols històrics: el de tocar i ser tocat. França i Espanya.Entradas: 6

 Més Info: ecosbcn@gmail.com 


#anticfornv #Vallcarca #Barcelona #concerts #SomCultura #MusicaEnViu #SomBarri #MartinVirgili #JavierBustos #música #livemusic #Poesia #Breath #Experimental #Acustica #MusicaNaranja #Negra40 #Performance #Bandoneo #Guitarra #Chamanismo #Guitarra

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada