dilluns, 9 de febrer del 2015

CINEMA MUSICAT: JOSE+ / ZÈ PEKEÑO

Tornem a progrmar el cartell doble que vam haver de cancel·lar el propassat mes de Novembre


 Divendres, 20-02-2015 L’Antic Forn de Vallcarca (Barcelona)
A les 20:00 hores
Sòcies/Socis: 3 Euros
No sòcis/socis: 4 Euros

A PAGE OF MADNESS – 1926
(Musicat per Josep+)

UN CHIEN ANDALOU - 1929
(Musicat per ZèPekeño)

*******


UN CHIEN ANDALOU
Un chien andalou (literalment, en català, "Un gos andalús") és un curtmetratge surrealista i una de les pel•lícules més famoses de la història del cinema.

Realitzat l'any 1929 per Luis Buñuel, amb guió d'ell mateix i de Salvador Dalí, recrea visions, obsessions, somnis i fantasies pròpies del surrealisme, moviment que, en aquestos anys, era sinònim d'avantguarda i prestigi. La producció va anar a càrrec del propi Buñuel, que finançà el film amb l'aportació monetària de la seua mare.

El film es distribuirà més tard en cercles privats i dins el moviment surrealista, aportant prestigi al seu autor, cosa què li facilitarà el camí a l'hora de rodar el següent film, L'âge d'or. 
(text extret de la Viquipèdia)

Direcció: 
Luis Buñuel

Guió:
Salvador Dalí
Luis Buñuel

Fotografia:
Albert Duverger
Jimmy Berliet

Protagonistes:
Simone Mareuil
Pierre Batcheff
Salvador Dalí
Luis Buñuel


ZÈ PEKEÑO
Cesc Fortuny és un músic, cantant, i compositor d'origen barceloní. Nascut al barri del Poblenou de Barcelona que l'any 2007 decideix adoptar el nom de Zé Pekeño, en honor al personatge de la pel • lícula Ciutat de Déu.
Des d'aquesta data, els concerts s'han succeït sense descans. A mig camí entre el harsh noise i el drone, Zé Pekeño experimenta amb sons aspres que es barregen amb atmosferes doom.
L'any 2006 es va traslladar a Monistrol de Montserrat després de fer una sèrie de viatges per Espanya, el Marroc, Tunísia o Egipte, així com per França, Bèlgica, Alemanya, o Holanda, on ha intercanviant experiències amb diferents músics.

Ha publicat 28 àlbums musicals, ha participat en 7 recopilatoris, i ha col • laborat en 4 àlbums d'altres músics. Acompanya a diversos poetes en recitals, presentacions i performances amb els seus treballs de música experimental centrats en l'ús del so fora de context i de soroll com a vehicle transmissor de missatge i sensació.



A PAGE OF MADNESS
A Page of Madness (狂 っ た 一頁 Kurutta Ippēji o Kurutta Ichipeiji?) És una pel • lícula muda del director de cinema japonès Teinosuke Kinugasa, realitzat en 1926, Es va perdre durant quaranta-cinc anys, fins que va ser redescoberta per Kinugasa en el seu magatzem el 1971.
La pel • lícula és el producte d'un grup d'avantguarda d'artistes al Japó conegut com el Shinkankaku-ha (o Escola de Noves Percepcions) que va intentar superar la representació naturalista
Yasunari Kawabata, qui guanyaria el Premi Nobel de Literatura el 1968, va ser acreditat en la pel • lícula amb la història original. Ell és sovint citat com el guionista de la pel • lícula, i una versió del guió s'imprimeix en les seves obres completes, però el guió és, ara, considerat com una col • laboració entre Kawabata, Kinugasa, Banko Sawada, i Minoru Inuzuka.
(text extret de la Wikipedia)

Direcció:
Teinosuke Kinugasa

Guió:
Teinosuke Kinugasa
Yasunari Kawabata
Banko Sawada
Minoru Inuzuka

Protagonistas:
Masao Inoue
Yoshie Nakagawa


JOSE+
El treball de José+ sempre gira al voltant del pensament subconscient.
A Pge of Madness es conveteix en un excel•lent vehicle per l’art d’en José+ on desplegarà tot el seu món sonor per donar forma a aquest pensament del subconscient, sempre present en la seva obra i que casa amb les imatges d’aquesta joia del cinema silent japonès.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada