dimecres, 13 d’abril del 2016

TALLER DE HATHA IOGA PER A FAMÍLIES


Data: dissabte, 23 d'abril.
Horari: de 11 a 12.30 hores.
Inversió: 10€ per família*.

Impartit per la Natàlia Tosco.


PLACES LIMITADES!!!
Inscripció: ecosbcn@gmail.com
A PARTIR DELS 3 ANYS


Objectiu

El propòsit d'aquest taller és crear un vincle entre la comunitat que envolta al nen. El ioga en família és una experiència divertida que permet tant als pares i mares, com als nens i nenes, descobrir els beneficis del ioga.

Amb jocs originals, creatius, i atractius, s'enforteixen els llaços familiars, s'aprèn a compartir l'espai i el moment, s'aprèn a escoltar i respectar l'opinió i gustos de tots els participants, ens comuniquem i ens relaxem junts. És una excel·lent oportunitat per apropar els pares amb els petits, per gaudir de la família. La proposta convida als pares a que es tirin al terra, que riguin junts, que s'abracin i es demostrin afecte a través dels jocs per trencar els rols comuns i crear un entorn de pau en moviment.

Beneficis

Una practica que, afavoreix no només la pròpia harmonia i equilibri, sinó l'harmonia familiar i la unió. El ioga en família, a més dels beneficis que la pràctica de ioga té en si, afavoreix aspectes com:
– La creativitat i espontaneïtat.
– La comunicació emocional.
– La comunicació energètica.
– Reforça la imatge positiva que tots dos tenen de l'altre.
– Potencia l'harmonia familiar.
– Treballa la coordinació en parella i la sincronització.
– Àmplia el coneixement de l'un sobre l'altre, i el que tots dos tenen de si mateixos.

Com és una sessió de Ioga en família?

Es pretèn enfortir el vincle i la comunicació entre pare/mare-fill/a. Per tant, les asanas (postures) s'adapten a les diferents edats i nivells, donant prioritat a les ASANAS en PARELLA, on hi hagi comunicació corporal, verbal i emocional.

També treballem en GRUP, fomentant la interrelació i socialització amb la resta de famílies. Es realitzaran exercicis i jocs per aprendre junts a respirar, a concentrar-nos, a meditar, a crear, a relaxar-nos, etc.

Perquè és tan important compartir?

El fet de fer-ho en parella treballa 3 aspectes que es traslladen després al pla subconscient (tan important per crear bases sòlides):
– Postures on el pare o la mare és “base” o subjecció: reforça al fill/a la seguretat, la inclinació i el suport que el pare o la mare suposen per al seu desenvolupament.
– També el fill/a suposarà en molts casos una ajuda perquè el pare o la mare realitzi la postura, amb la qual cosa reforçarà el seu paper dins de la família i la seva autoestima i generositat.
– En moltes ocasions ambdues forces i treballs han d'estar coordinats en igualtat de condicions, suposant la recerca de l'equilibri, de pensar en el “altre” i tenir en compte “a l'altre”, però també de confiar en l'altre.

Incloem a més exercicis específics per treballar les emocionis mare/pare-fill/a. L'expressió corporal és tan important com la verbal, de fet quan no és possible el diàleg, pot ser possible el contacte. Ioga significa unió, per això practicar ioga junts pot reduir la separació de distàncies generacionals. Les
relacions s'estrenyen quan som capaços de compartir un espai i un temps junts per simplement obrir-se a experimentar.

Practicar Ioga amb els teus fill/as et servirà també per recollir tècniques de relaxació i concentració que després podràs practicar amb el teu petit/a, plantejant-ho com un joc que tots dos coneixeu.

*Cal que els adults es facin socis/sòcies de l'associació.
** Els adults es faràn totalment responsables dels menors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada