dilluns, 11 de març del 2019

Música experimental i cinema musicat en directe

OCCUPIED HEAD
O.D.I.
[electònica.ambient.drone.cinema musicat]

Dissabte, 23 de Març '19 

a les 19:30 hores



Sòcies/Socis: 4 Euros
No sòcies/socis: 5 Euros 
(carnet de sòcia, soci inclós)

******

OCCUPIED HEAD




Dieter Mauson va néixer a Leer al nord-oest d'Alemanya prop d'Holanda. El 1982 va començar a tocar el baix en diverses bandes de punk i new wave. El 1986 va fundà amb un amic la banda NOSTALGIE ÉTERNELLE treballant en el terreny minimal, electrònica, electro-punk i new wave. El 1989 els dos es van anar a viure a Manguncia - prop de Frankfurt / Main. En aquest temps Dieter va fundà, amb dos altres amics els grups  DELTA-SLEEP-INDUCING PEPTIDE i OPFER DER HINGABE. La música dels tres projectes va ser editada en cinta, vinil i cd. El 1991 Dieter va tornar al nord d'Alemanya i viu des de llavors a Hamburg. El mateix any va començar amb el seu projecte MAJESTIC TWELVE que era pura música ambient. El 1995 Dieter va deixar de fer música del tot però en 2009 va tornar de nou amb NOSTALGIE ÉTERNELLE. 
El 2011 Dieter va començar el seu nou projecte OCCUPIED HEAD. Música electrònica, ambient i electro acústica construida a partir de samplers, synthes, guitarra, baix, fieldrecording i ràdio. Els concerts es realitza normalment amb vídeos que el produeix però també treballa per vídeo artistes. En els últims anys va tocar en diversos clubs i festivals a Alemanya, Holanda, Bèlgica, Suïssa, França, Espanya, Lituània, Xile i Perú.
En 2016 va començar a treballar amb Cristóbal Rawlins (Raw C) de Santiago de Xile i van crear el projecte 7697 MILERS. Fins ara els dos van realitzar gires a Europa, Xile i Perú. En 2017 amb dos amics va crear la banda SAUERSTOFFF (una F per cada "freak"). La música és una fusió de kraut, techno, country, postpunk i freejazz.



******


O.D.I


Orquestracions Dissonants Internes (O.D.I.) és un duo català de música experimental que treballen amb diferents sonoritats i elements tant de camp com d'estudi. Utilitzen sobretot guitarra i theremin, així com bols tibetans, harmòniques i artefactes diversos que no van ser fabricats com instruments musicals. El seu camp d'experimentació sempre sol incloure la poesia. Realitzen bandes sonores per a curtmetratges i cinema experimental tant propi com aliè, i directes basats en la improvisació. Col·laboren habitualment amb altres artistes.

"CALLAR ÉS AQUESTA TERANYINA"
Treball audiovisual que explora l'autoritat, l'abús de poder i la manipulació de masses, a través d'una visió personal del film de Robert Wiene, El Gabinet del doctor Caligari, ja que el metratge final de trenta minuts ha estat adaptat totalment per Orquestracions Dissonants Internes.
Així com en la pel·lícula original Caligari representa al govern militar alemany, i Cesare simbolitza al home comú condicionat a matar, en "CALLAR ÉS AQUESTA TERANYINA", theremin i guitarra es fonen en foscos passatges i densitats que igual que en el metratge alemany, reflecteixen la necessitat subconscient de l'ésser humà de sotmetre a la tirania així com la impossibilitat de rebel·lar-se, justificant com si d'una síndrome d'Estocolm es tractés.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada