dilluns, 15 de febrer del 2016

CURTS DE NORMAN McLAREN I LEN LYES MUSICATSPER ILONA SCHNEIDER / DIEGO CAICEDO

Torna el cinema musicat a lAntic Forn. Projecció de curts experimentals  de Norman McLaren y Len Lyes.


Divendres 19 de Febrer 2016 L'Antic Forn de Vallcarca
A les 20:00 hores
Sòcies / Socis: 4 Euros
No sòcies / socis: 5 Euros

CURTS DE NORMAN McLAREN I LEN LYES
Musicats en directe per:

Ilona Schneider: Veu
Ana Subirana:Veu
Caro Thiers: Violí
Diego Caicedo: Guitarra elèctrica
Pablo Vazquez: Contrabaix

********

NORMAN McLAREN
Norman McLaren (Stirling, Escòcia 11 d'abril de 1914 - Mont-real, Canadà 27 de gener de 1987) va ser un animador i director de cinema britànic nacionalitzat canadenc reconegut pels seus treballs en el National Film Board of Canada. Es tracta d'un dels principals animadors experimentals i abstractes de tots els temps. Encara avui es poden veure conceptes que va inventar McLaren en anuncis o de vídeo.

McLaren és famós pels seus experiments amb la imatge i el so, en dibuixar directament sobre la pel·lícula, fins i tot la banda sonora. Va utilitzar recursos com raspar el cel·luloide per provocar nous sons òptics, explorant aspectes que posteriorment van ser de summa importància per a la indústria cinematogràfica.

Molts trucs, efectes i estils d'animació que avui estem habituats a veure van ser el resultat dels experiments que va realitzar al llarg de la seva vida; pintar sobre cel·luloide, la pixilació, l'ús de càmera lenta, el film estereoscòpic ... Moltes d'aquestes tècniques tenien com a objectiu mostrar les metamorfosis d'una figura en el temps. Era un gran defensor del cinema d'Eisenstein.


*********

LEN LYES
Len Lye va néixer amb el nom de Leonard Charles Huia Lye a Christchurch, Nova Zelanda, el 5 de juliol de 1901 i va morir a Warwick, Nova York, el 15 de maig de 1980. Va ser un artista conegut originalment per les seves pel·lícules experimentals i la seva escultura cinètica. Les seves pel·lícules són guardades a arxius com el New Zealand Film Archive, British Film Institute, Museum of Modern Art a Nova York i el Pacific Film Archive a la University of California, Berkeley. Les escultures d'en Lye es troben a les col·leccions del Whitney Museum of American Art, l'Art Institute of Chicago, l'Albright-Knox Art Gallery i el Berkeley Art Museum. Tot i que es va convertir en un ciutadà dels Estats Units el 1950, la majoria de la seva feina va retornar a Nova Zelanda després de la seva mort, on s'exposa a la Galeria d'Art Govett-Brewster a New Plymouth.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada